ORFK: így használ az okoseszközöd III.

A mobileszközöket (okostelefonok, táblagépek) nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, ezért egyre nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az okoseszközökön bizalmas és személyes adatokat tárolunk, ezért elvesztésük vagy ellopásuk esetén az illetéktelen személyek hozzáférhetnek az eszközön tárolt üzenetekhez, fényképekhez, videókhoz, személyes és bankkártya adatokhoz, valamint a banki és közösségi oldalak bejelentkezési adataihoz. Az illetéktelen hozzáférésből adódó kockázatok elkerülése érdekében gondoskodjunk mobileszközeink megfelelő védelméről — javasolják az ORFK szakértői.

Frissítések és biztonsági beállítások
Frissítsük mobileszközeink operációs rendszerét minél előbb az erre vonatkozó figyelmeztetést követően. Az alkalmazások esetében engedélyezzük, hogy automatikusan frissítsék magukat. Ezek ugyanis olyan kritikus biztonsági réseket javíthatnak ki, amelyek hiányát a hackerek kihasználhatják rosszindulatú programok telepítésére, bizalmas adatok megszerzésére. Amennyiben éppen nem használjuk a wifit vagy bluetooth-t, érdemes kikapcsolni, ezzel is korlátozhatja az eszköz illetéktelen elérését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NFM: az idén is kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem

ked febr 6 , 2018
A hagyományos fogyasztóvédelmi ügyek, a jótállás és szavatosság mellett idén is a webáruházak, valamint a termékbemutatók ellenőrzése lesz a fogyasztóvédelem legjelentősebb feladata – mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, hogy a kifogásolhatóan működő webáruházakat először nem bírságolják meg, csupán figyelmeztetik, többségük pedig igyekszik […]
Kiskereskedelem, kosár

És még ez is...