Mimikri: Orbán telekomlila nyakkendőt kötött

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója megbeszélést folytatOrbán Viktor Magyarország miniszterelnöke sokadszorra fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját, akivel – hírek szerint- a Magyarország digitális fejlesztésének kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át. A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel, és ennek előmozdításában a felek továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra. Höttges a megbeszélésen elmondta, hogy a Magyar Telekom az elmúlt években felgyorsította magyarországi fejlesztéseit. Ennek köszönhetően már 2,9 millió végponton érhető el gigabites vezetékes hálózata és tavaly indított 5G hálózatát is már egymillió ember veheti igénybe. A járványhelyzet kezeléséhez nagy mértékben hozzájárultak a korszerű távközlési hálózatok és a szolgáltatók által ingyenesen és kedvezményesen nyújtott szolgáltatások. Mint fogalmazott: az “adat iránt éhség” a lezárások után is töretlenül növekszik, amiben nem kis szerepet játszanak olyan globális tartalomszolgáltatók, amelyek a hálózatfejlesztéshez nem járulnak hozzá, miközben a távközlési vállalatok nemcsak a fejlesztések költségeit, hanem annak adóterheit is fizetik. (Lehet panaszkodni a tartalomszolgáltatókra, de butaság, hiszen nélkülük nem nagyon lennének hajlandóak a népek egy kanyit is fizetni az internetelérésért. A -szerk- megj.)

-szerk-Vélemény
Legutóbb a T-Systems hamvába holt felvásárlása előtt tárgyalt egymással a két vezér. Nagyon nem csodálkoznánk, ha még a 2022-es választások előtt a 4iG újra nekifutna az akvizíciónak. Megkerestük Philipp Schinderát, a Deutsch Telekom AG társaság kommunikációért felelős vezető alelnökét, hogy Höttges szokott-e találkozni miniszterelnökökkel, s ha igen, kivel és mikor találkozott Höttges úr az elmúlt öt évben? Amint választ kapunk, közöljük.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pintér: Magyarország biztos partner

csü nov 18 , 2021
Magyarország biztos partner a kiberbűnözés elleni harcban – jelentette ki a belügyminiszter egy kiberbűnözéssel foglalkozó konferencián. Az online közvetített rendezvényen Pintér Sándor felidézte: húsz évvel ezelőtt, 2001. november 23-án harminc ország minisztere látogatott el Budapestre, hogy az Európa Tanács (ET) számítástechnikai bűnözésről szóló egyezményének aláírásával elkötelezze magát a kiberbűnözés elleni […]
Pintér Sándor