Orbán – Höttges tárgyalás: készül valami?

Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója és Orbán Viktor miniszterelnökA magyar miniszterelnök ismét a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatójával, Timotheus Höttgestel tárgyalt a miniszterelnökséggé átépített Várszínházban.

A találkozón a magas felek Magyarország digitális fejlesztésének kilátásait és kihívásait, illetve ezen a területen elért közös eredményeket tekintették át. A miniszterelnök és Höttges egyetértett abban, hogy a digitalizáció Magyarország és Európa versenyképességének megtartása szempontjából kulcsfontosságú tényező, és ebben továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra. A digitális évtizedhez vezető út 2030-as célkitűzései érdekében alapvető fontosságú a beruházások ösztönzése és az infrastruktúrafejlesztések támogatása.

Höttges kiemelte, hogy a Magyar Telekom fontos szerepet vállal az ország digitális fejlesztésében és abban, hogy a lakosság és a vállalkozások számára elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta előnyöket, lehetőségeket. A Magyar Telekom 2014 és 2022 között több mint ezer milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, ebből mintegy nyolcszáz milliárd forintot fordított vezetékes és mobil hálózatfejlesztésre. Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több, mint 3,4 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60%-ra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A további fejlesztések előmozdítása érdekében a beruházásokat ösztönző adópolitikára van szükség.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a társaság a magyar kormánnyal együttműködve támogatja a digitális technológia integrálását, innovatív megoldásokkal és edukációs platformokkal ösztönözve a kis- és közepes vállalatok, nagyvállalatok és az ipar digitális fejlődését. A DT vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy a távközlés egy rendkívül beruházásigényes iparág, a fogyasztók adat iránti éhsége továbbra is töretlenül növekszik. Európai viszonylatban az adatforgalom éves szinten mintegy 25-30 százalékkal növekszik, ebben hangsúlyos szerepet játszanak a globális tartalomszolgáltatók, amelyek azonban a hálózatfejlesztéshez jelenleg nem járulnak hozzá.

Höttges – a találkozótól kiadott közlemény szerint – hangsúlyozta a magyar leányvállalat DT Csoportban betöltött stratégiai szerepét, kiemelve annak hosszútávú elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének, termelékenységének és versenyképességének növelése érdekében.

-szerk-Vélemény
Blabla… Naivitás lenne azt hinni, hogy csak a fenti általánosságokról tárgyalt volna Orbán és Höttges. Bár a magyar miniszterelnök korábban többször is kifejtette, hogy a „politikusok politikával foglalkoznak, az üzletemberek meg az üzlettel”. Fura egybesés például a 2019 március végi találkozójuk, ami után kisvártatva bejelentették, hogy a NER egyik kedvenc cége, a 4iG megvásárolja a T-Systems-et. Akkor valamit elszúrtak, na de nagyon azért nem csodálkoznánk, ha újra nekifutnának ennek a boltnak.

-szerk-


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyorsjelentés: tovább javultak a 4iG eredménymutatói

ked jún 6 , 2023
ShareTweetPinShareA 4iG Nyrt. 2023. első negyedévében jelentős átalakuláson ment keresztül: a csoport a Vodafone Magyarország sikeres akvizíciójával Magyarországon is konvergens távközlési szolgáltatóvá fejlődött, it-rendszerintegrátorként pedig megőrizte piacvezető pozícióját. A tőkepiaci társaság Budapesti Értéktőzsdén közzétett gyorsjelentése szerint az it-telko konvergenciára építő üzleti modellnek köszönhetően jelentősen javultak a 4iG eredménymutatói és megnövekedtek […]
4iG

És még ez is...