OpenDNS: zseniális új biztonsági megoldások

wifiAz OpenDNS bejelentette legújabb biztonsági fejlesztéseit. A szakértők blogbejegyzésben részletezték a fejlesztések technikai hátterét, és két új észlelési megoldást is bemutattak, amelyek a hálózati forgalom mintáinak elemzésével képesek előre jelezni a fenyegetéseket. A fejlesztők által bemutatott egyik modell a  hálózati biztonság területén alkalmazható Spike Rank (SPRank), amely működésében a hangradarokhoz (szonár) hasonlít. Az OpenDNS szakemberei felfedezték, hogy a rosszindulatú támadások során tapasztalt hálózati forgalom mintáiban bekövetkező változások nagyon hasonlítanak azokra a hanghullámokra, amelyeket a Pandora vagy a Shazam használ a zenefelismerési képességének javításához. Az OpenDNS szakemberei is hasonló elemzési technológiát alkalmaznak a hálózati forgalom esetében. Az automatizált hanghullám-elemzés módszeréhez hasonlóan az SPRank gyorsan felismeri az OpenDNS által óránként feldolgozott több mint fél terabájt mennyiségű hálózati forgalmi adatban előforduló rosszindulatú viselkedésmintákat. A fejlesztők szerint ez a megoldás nagy pontossággal azonosítja a támadási mintákat, amely óránként több száz feltört webcímet jelent – ennek több mint harmadát más antivírus vagy kártevő szkenner program nem ismeri fel.

A másik modell egy Predictive IP Space Monitoring megoldás, amely előrejelzi a támadásokat, mielőtt azok megtörténnének. Az SPRank által azonosított fertőzött weboldalakat kiindulási pontként használva, a megoldás nyolc fő mintát elemez a kiberbűnözők által használt technológiai infrastruktúrában (például hogyan hosztolják az általuk telepített szervereket), hogy megállapíthassák, melyik domain lesz várhatóan rosszindulatú tevékenység forrása. Az egyedi és megváltoztathatatlan karakterisztikára összpontosítva a modell figyelmen kívül hagyja a bűnözők által használt egyéni megkerülési technikákat, és csak a rosszindulatú tevékenységet előrejelző teljes mintát azonosítja. A megoldás több mint háromszáz új webcímet azonosít óránként, amelyek a jövőben rosszindulatú tevékenység alapjai lehetnek, és még az előtt blokkolja domain neveket, mielőtt egy esetleges támadáshoz használnák fel ezeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ötvenmillió eurót fektet be az Epson

sze dec 9 , 2015
Az Epson bejelentette, hogy ötvenmillió euró értékben fektet be Európában a következő két évben. Rob Clark, az Epson Europe igazgatóhelyettese szerint a cég új befektetéseivel a vállalati infrastruktúra fejlesztésére, valamint az it és marketing területekre koncentrál majd, miközben várhatóan tíz százalékkal növeli munkavállalóinak számát. Az európai piacokon tervezett növekedés középpontjában […]
dollár