Online zenehallgatás: valami történt Nagy-Britanniában


Először haladta meg egyetlen hét leforgása alatt az ötszázmilliót az online zenehallgatások (streaming) száma Nagy-Britanniában. A brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company szerint a britek 505 849 000-szer hallgatták meg online kedvenc zeneszámaikat a július tizenhatodikával véget ért héten, ami majdnem kétszerese az előző év azonos időszakában mért adatoknak. A tavalyi mutatókhoz képest a mostani év első félévében nyolcvan százalékkal növekedett a streaming-zenehallgatások száma, elérve a 11,5 milliárdot – adta hírül a BBC News.

Az adatok szerint Ed Sheeran a legtöbbet streamelt előadó: a fiatal brit énekes számait több mint százhetvenmilliószor hallgatták meg a felhasználók az év első hat hónapjában. A második helyen, több mint százmillió online meghallgatással, Sam Smith áll. A legtöbbet streamelt dal Mark Ronson és Bruno Mars Uptown Funk című slágere több mint negyvenötmillió online meghallgatással. A mutatók szerint idén eddig ötvenkilenc zeneszámot hallgatták meg a felhasználók tízmilliónál is többször Nagy-Britanniában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újjászületett az AIDA64

sze júl 29 , 2015
A FinalWire frissítette az AIDA64 rendszer-információs szoftvere pc-s változatait. Az 5.30-as verziószámmal megjelent új kiadás támogatja a Microsoft legújabb operációs rendszerének végleges változatát, a Windows 10 RTM-et, és ennek modern dizájnnyelvéhez illeszkedő, frissített felhasználói felületet is kapott. Azoknak sem kell azonban aggódnia, akik a régi, megszokott felületet részesítik előnyben: az […]
aida64