Online tartalomszolgáltatás: még nem dőlt el ki mellé áll az NMHH

szkanderElkészült az online tartalomszolgáltatási (OTT) piac szabályozási kérdéseiről tartott nyilvános konzultáció összefoglalója, az eszmecserében több médiapiaci szereplő is részt vett – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel. Tizenöt iparági vélemény érkezett a médiaszolgáltatóktól, készülékgyártóktól, érdekvédelmi szervezetektől és szakértőktől arra a nyilvános konzultációs felhívásra és a kapcsolódó téma-összefoglaló hatósági anyagra, amelyet tavaly novemberben tett közzé az NMHH. A konzultáción résztvevők túlnyomó többsége úgy vélte, hogy az OTT-tartalomszolgáltatások középtávon nem fogják helyettesíteni, illetve kiváltani a hagyományos műsorterjesztők által kínált szolgáltatásokat.

Az internetszolgáltatók szeretnék, ha a szabályozók engedélyeznék számukra az új üzleti modellek, újszerű szerződéses feltételek kialakítását a fogyasztókkal, illetve az OTT-szolgáltatókkal. Azt is szorgalmazzák, hogy legyen lehetőségük arra, hogy további díj ellenében garantált minőségű szolgáltatást nyújtsanak az arra igényt tartó (és megfizetni képes) tartalom- és alkalmazásszolgáltatók számára, mert a bevétel segítségével fenntarthatóvá válna a hálózat eddigi és további fejlesztése. A tartalomszolgáltatók viszont azt kívánják, hogy az internethozzáférés-szolgáltatók ne korlátozhassák a sávszélességet a potenciális versenytársakkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A tizenöt évesek hatvan százaléka digitális analfabéta

hét jún 22 , 2015
Digitálisan írástudatlan a tizenöt éves diákok hatvan százaléka, és komoly hiányosságok vannak az oktatási rendszerben és a digitális eszközhasználatban is Magyarországon annak ellenére, hogy néhány éven belül minden munkahely digitális munkahely lesz – hívta fel a figyelmet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A szövetség közleménye szerint a digitális kompetenciák […]
osztály

Friss, ropogós