Online bankolás: az életveszély pdf-ben közeleg

spamA Geodo elnevezésű banki trójai kéretlen levélben terjed. A káártevő szoftver pdf-nek látszó, ám futtatható állományokat használ arra, hogy megfertőzze az áldozat rendszerét. A spam német nyelvű, és olyan linket tartalmaz, amely egy fertőzött weboldalra mutat. Onnan a gyanútlan felhasználó letöltheti a káros szoftvert tartalmazó fájlt. A sikeres fertőzést követően az áldozat rendszere egy bothálózat részévé válik.

Ezen túlmenően a káros kód alkalmas potenciálisan érzékeny információk, különösen banki adatok megszerzésére. A Kormányzati Eseménykezelő Központ munkatársai azt javasolják, hogy amennyiben gyanús tartalmú, ismeretlen feladótól érkező, mellékletet vagy linket tartalmazó e-mail üzenet érkezik, haladéktalanul töröljék azt és értesítsék a rendszergazdájukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon a Data Protection Plus

hét dec 29 , 2014
A Barracuda Networks, Inc. bejelentette a Data Protection Plus nevű megoldását, amelynek célja, hogy a felhasználók megőrizhessék kritikus fontosságú adataikat, illetve bárhonnan, bármilyen eszközről elérhessék és megoszthassák azokat. A megoldás részeként elérhető új funkciók pedig plusz költségek nélkül állnak az Energize Updates szolgáltatások előfizetőinek rendelkezésére. A Data Protection Plus a társaság […]
szerver, adatközpont

És még ez is...