Ömlik a pénz a Talentunóhoz


A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Talentuno online platform magyarországi bővítésének és nemzetközi terjeszkedésének elősegítése érdekében a magyar tulajdonú üzemeltető, a Global Web Solutions Kft. (GWS) négymillió eurós (1,5 milliárd forint) kockázati tőkebefektetésben részesült a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. társaságoktól — közölte Balázsik Péter, a GWS társalapítója és ügyvezetője. Hozzátette, a HR tech startup cégként működő GWS 2016-ban jött létre (Nyilvános céginformációk szerint 2014 október 30-án. A -szerk- megj.), a cég 2018. szeptemberében indította el munkaerő-közvetítéssel foglalkozó online platformját, a Talentunót.

A platform egy okostelefonra is letölthető applikáció, amelyen a regisztrált látogatók személyes kapcsolataikat felhasználva fejvadászként ajánlhatnak lehetséges jelölteket az oldalon szereplő nyitott pozíciókra. Ha a fejvadász az álláshirdető cég számára is megfelelő jelöltet ajánlja, akkor a platform üzemeltetője kifizeti számára a pozíció mellett szereplő összeget. A Talentuno valamivel több, mint száz céggel áll kapcsolatban, az általuk megadott üres álláshelyekre az oldalon fejvadászként eddig hatezren regisztráltak. Kelliár Zsolt, a cég másik társalapítója és ügyvezetője elmondta, hogy a mostani tőkebefektetés felhasználásával még idén a platformot használó cégek számát hatszázra, a regisztrált fejvadászok számát pedig húszezerre akarják emelni. A magyarországi terjeszkedés mellett a nemzetközi bővítésen is dolgoznak a Talentuno a napokban indul el Lengyelországban.

A GWS 2017-ben közel 67 millió forintos árbevétellel és 102 milliós veszteséggel zárt, tavalyi bevétele megközelítette a 180 millió forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adatvédelmi okokból cserélni kell az összes vásárlók könyvét

hét ápr 15 , 2019
A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail címhez – hívja fel a figyelmet a Consumer Protection Contact fogyasztóvédelmi tanácsadó cég. A módosítás lényege, hogy a kereskedőknek a […]
Kiskereskedelem, kosár