Olvasgass egészen korai Shakespeare ritkaságokat


William Shakespeare halálának 400. évfordulóján, 2016. április 23-án a Vodafone és a British Library jóvoltából bárki számára elérhetővé válnak a legelső és egyben legkevésbé hozzáférhető Shakespeare darabok egy virtuális könyvespolcokat tartalmazó felületen, a Vodafone Digitális Könyvtárban. A kezdeményezés a Vodafone “Mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában” programjának keretén belül, a digitális oktatás és műveltség terjedésének elősegítése céljából jött létre. A digitális oktatás támogatása kiemelten fontos a vállalat számára, így számos hasonló nemzetközi és helyi programot indított útjára a közelmúltban. A “Be Strong Online” oktatási modul a fiatalok digitális készségeinek fejlesztését segíti.

Shakespeare darabjai 1594-ben jelentek meg először nyomtatásban. Az olcsó és kisméretű kiadványok, az úgynevezett “kvartók” Shakespeare műveinek legkorábbi nyomtatott példányai. Az ikonikus színműíró halálának 400. évfordulója alkalmából a British Library és a Vodafone közös erővel elérhetővé tették Shakespeare “kvartóit” oly módon, hogy QR kódok használatával a látogatók egyenesen a mobiltelefonjukra tölthetik le azokat. A könyvtárban található 14 mű között szerepel a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji Álom, valamint a Hamlet eredeti verziója is. A Digitális Könyvtár lehetőséget biztosít arra is, hogy a látogatók felfedezzék a British Library új weboldalát, a “Discovering Literature”-t, amely életre kelti Shakespeare világát és színműveit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pfuj: az alsónadrágjába rejtette az elrabolt mobilt

vas ápr 24 , 2016
Április 20-án 19 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kőrösi Csoma utcába vendégségbe ment egy fiú, aki az egyik szobában lévő szekrényről ellopta a sértett mobiltelefonját, amit a ruházatába rejtett. A vendéglátó, egy 18 éves lány észrevette, hogy eltűnt a telefonja, ezért számon kérte a vendéget, azonban ő tagadta, hogy […]
bilincs

Friss, ropogós