Olcsót, gyorsan: ezt várjuk a közösségi gazdaságtól

A Sharing Economy Szövetség friss, nem reprezentatív kutatása szerint a közösségi szolgáltatások legfőbb vonzerejének a kedvezőbb árat, a gyorsaságot és a könnyű elérhetőséget tartjuk.

A kutatás szerint a megkérdezettek közel harmada (32 százalék) számolt be arról, hogy esetenként vagy rendszeresen használ valamilyen közösségi szolgáltatást. A legtöbben a hazánkban már nem aktív UBER-t, illetve az Airbnb-t és a MOL Bubit használták már a különböző közösségi szolgáltatások közül. A közösségi szolgáltatások előnyei kapcsán a legtöbb megkérdezett a kedvezőbb árat, a gyorsaságot és a könnyű elérhetőséget emelte ki, míg hátrányként a szolgáltatóval és a sharing economy szolgáltatások esetében szinte kizárólagos online fizetéssel szembeni bizalmatlanságot, illetve információhiányt nevezték meg. A felmérésben a szövetség arra is kíváncsi volt, hogy milyen hatása van a közösségi szolgáltatásoknak a gazdaságra általánosságban, melyre válaszul a megkérdezettek az árverseny kialakulását, a jobb erőforrás-kihasználást, illetve az élénkítő hatást emelték ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön a Honor legújabb csúcsmodellje, a Honor 8 Pro

pén jún 9 , 2017
Az eddigi leghosszabb akkumulátoridővel, kiváló felbontással és különleges grafikai megoldásokkal érkezik az uj Honor okostelefon. A Honor 8 Pro lehengerlő teljesítményét a nyolcmagos Kirin 960 processzor és 6 GB RAM és a Mali G71MP8 grafikai processzor garantálja. A virtuális valóságba pillantáshoz a telefonra előretelepített Jaunt VR-t és egy papír VR […]

Friss, ropogós