Okostelefonos appal egészült ki az életmentő rendszer

karambol-balesetA RevoSense Kft. közlekedésbiztonsági rendszere minden gépjárművet alkalmassá tesz arra, hogy egy esetleges közúti baleset esetén automatikusan életmentő riasztást adjon. A TAN-rendszer (Traffic Accident Notification) okostelefonos alkalmazással is kiegészül: a baleset körülményeinek pontosabb leírásában nyújt segítséget. A rendszer alapját az úgynevezett TAN Box eszköz jelenti, amely a jármű áramellátási rendszeréhez csatlakoztatva beépített szenzorai segítségével folyamatosan monitorozza a járművet: érzékeli a gyorsulást vagy lassulást, a gépjármű bármilyen irányú elfordulását, borulását, a hőmérsékletet és a pontos földrajzi helyzetet. A TAN Box kialakítása meggátolja, hogy egy baleset folytán megszakadjon a mérés és a kapcsolat a központtal. Az eszköz mostoha körülmények között is ellátja feladatát.

A TAN-rendszert kiegészíti a Heart Beat Sensor Set, amely az járműben tartózkodók pulzusát méri. Az eszköz segítségével akár már a vészhelyzet előtt jelezhet a rendszer, ami életeket menthet. A TAN Box másik kiegészítője az iTAN okostelefon alkalmazás, amelynek segítségével a mobiltelefon is a rendszer részévé válhat. Az okostelefonok rendszerbe integrálását a fejlesztő társaság speciálisan erre a célra épített, lineáris- és forgómozgást érzékelő tesztpadok segítségével tette lehetővé. Az Android és iOS operációs rendszereken elérhető applikáció a telefon fizikai paramétereinek monitorozásán és az utasok létszámának felmérésén túl alkalmas az utas vagy utasok egészségügyi (pl. vércsoport) és életfunkciós adatainak (vérnyomás, pulzus) tárolására és továbbítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mégis jön a Honor 6+

hét márc 9 , 2015
A Honor csúcskészüléke két hónappal ezelőtt mutatkozott be Kínában, és eddig nem volt biztos, hogy Európában is elérhető lesz. A dupla hátlapi kamerával szerelt telefon iránt azonban akkora az érdeklődés, hogy a gyártó a forgalmazás mellett döntött. A hivatalos marketing szerint a Honor 6+ készülékkel a Honor „lehetségessé tette a […]