Okostelefonon is bemutatható az e-vonatjegy

jegyAz elektronikusan megváltott vasúti jegy már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon is bemutatható — jelentette be a MÁV-Start Zrt.

Az e-vonatjegy ellenőrzése a QR kódja beolvasásával történik, ami tárolja a jegy összes adatát, többek között az utas személyazonosságát, az utazási viszonylatot, a kedvezményre jogosultságot, a kocsiosztályt és az érvényességet. A lehetőség használatához 160×160 képpontos képernyőjű okostelefon szükséges. A MÁV-Start a fejlesztéstől a digitális jegyváltás népszerűbbé válását várja. Az e-vonatjegyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

2011 novembere óta lehet interneten vonatjegyet venni, de idáig csak a kinyomtatott jeggyel lehetett utazni. Az InterCity és a gyorsvonatokon 2012 decemberétől tették lehetővé a jegyek képernyős bemutatását. Idén október végéig csaknem 1,2 millió belföldi jegyvásárlás történt az interneten, ebből 560 ezer otthoni nyomtatással. Így az online vásárlás már a belföldi értékesítés mintegy 7,5 százalékát teszi ki. Az előző évhez képest az e-vásárlások száma 16 százalékkal, míg ezen belül az otthoni nyomtatást és a mobilkészülékes jegybemutatást választó vásárlások száma 47 százalékkal nőtt — közölte a MÁV-Start.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sárváron erősít a Lenovo

hét nov 14 , 2016
Több mint félmilliárd forintból bővült a kínai Lenovo sárvári gyártókapacitása, ezáltal akár duplájára is emelkedhet a számítógépgyártó magyarországi termelése, és mintegy 250 új munkahely jött létre. A fejlesztés eredményeként a Lenovónak 2009 óta termelő magyarországi Flextronics üzem gyártja az idei évtől az x86-os szervereket és tartozékait, beleértve a rendszer-összeszerelést, a […]
Lukács Anita lenovo

Friss, ropogós