Okostelefon-függők az újságírók

ujsagiroMunkájuk egyik legfontosabb eszközének tekintik az okostelefont az újságírók a Trendlabor Médiaindex legújabb, a médiában dolgozó szakemberek mobilhasználati szokásait vizsgáló kutatása szerint. A felmérés alapján az újságírók már gyakrabban használják az okostelefont e-mailezésre, illetve az aktuális hírek nyomon követésére és közösségi felületeik kezelésére, mint telefonálásra vagy sms-ek küldésére.

Tízből nyolc újságírónak van okostelefonja, többségük több mint két éve szerezte be első ilyen készülékét, és nem éri el a hét százalékot azok aránya, akik sem most, sem a jövőben nem kívánnak okostelefont használni. Jóval kisebb az okostelefonhoz képest a táblagépek elterjedtsége: jelenleg tízből mindössze hárman rendelkeznek tablettel.

Az újságírók több mint 90 százaléka egy napra sem tudja nélkülözni okostelefonját: elmondásuk szerint arra is hajlandóak, hogy akár hazamenjenek érte, ha esetleg otthon felejtenék. A felhőinformatikai megoldások a mobileszközök használata nyomán viszonylag gyorsan elterjedtek a médiában dolgozók körében: mára a válaszadók több mint fele használ ilyen szolgáltatást, harmaduk napi rendszerességgel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor tudja mi lenne jó a felhasználóknak, de csak egy napra mutatja meg

sze máj 7 , 2014
A Telenor és a Microsoft 2014-ben is egy szombati munkanapra, május 10-ére hirdette meg a Dolgozz Otthonról Napot. A rugalmas munkavégzést népszerűsítő akcióhoz már több mint száz cég és 1 500 munkavállaló csatlakozott. A Telenor minden előfizetője számára korlátlan internet-hozzáférést biztosít május tizedikére, hogy elősegítse a gondtalan és mobil munkavégzést. A […]
internet