Okostelefon-eladások növekedése: lefelé korrigál az IDC

okostelefonLassul az okostelefonok világpiaci értékesítésének növekedési üteme az elkövetkező években – közölte kedden az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat. Az IDC előrejelzése szerint az idén 10,4 százalékra csökken az okostelefonok világpiaci értékesítésének a növekedési üteme a 2014-es 27,5 százalékról. A piackutató új prognózisával saját korábbi 11,3 százalékos növekedési előrejelzését írta felül. Az okostelefonok legnagyobb piaca az idén is és az elkövetkező években is Kína marad, de folyamatosan csökkenő arányban.

Tavaly Kína még a világpiacon eladott okostelefon mennyiség 32,3 százalékát vette fel. A Kínában eladott okostelefon mennyiség a tavalyi 19,7 százalék után az idén 1,2 százalékkal növekszik, a világpiaci eladásoknak azonban ez „mindössze” 29,6 százalékát teszi majd ki. Kína világpiaci részesedése 2019-ig 23,08 százalékra zsugorodik. Növekszik viszont majd India részesedése: az idei 7,60 százalékról, 2019-ben 13,49 százalékra. Európa részesedése az okostelefonok világpiaci értékesítésében nem sokat fog változni az elkövetkező öt évben: az idei 15,10 százalékról 2019-re 14,09 százalékra csökken. Észak-Amerika az idén a világpiaci forgalom 12,20 százalékát vette fel, de részesedése öt év alatt nem sokkal tíz százalék alá csökken. A világ fennmaradó része 35,50 százalékkal veszi ki a részét az idén a világpiaci forgalomból, 2019-ben pedig már ennél nagyobb, 39,36 százalékos arányban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ingyenes útinformációs mobilappot fejlesztett a rendőrség

sze aug 26 , 2015
Útinformációs mobilapplikációt fejlesztett ki a rendőrség, a keddtől letölthető ingyenes alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton levőket – jelentette be Pető János rendőr ezredes. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője a távirati irodának elmondta: a rendőrség belső erőforrásból készített alkalmazása jelenleg Android, de […]
okosváros

És még ez is...