Okosórák, gigantikus tévék voltak a CES sztárjai

smartwatchRengeteg újdonságot és a jövőnket meghatározó digitális trendet mutattak be Las Vegasban a nemrég zárult CES keretében. A prímet az okosórák, az önjáró autók, a gigantikus méretű tévék, a viselhető eszközök és az okosotthon alkalmazások vitték. Az okostechnológiának köszönhetően robbanásszerű fejlődés zajlik a járműiparban. Az önjáró autó már nem csak a fantázia szülötte: többek között az Audi, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen is bemutatta sofőrnélküli technológiáját, amelynek köszönhetően az autó magától parkol, tesz meg kisebb távolságokat vagy akár folyamatosan képes vezető nélkül közlekedni.

Egyre nagyobb teret hódítanak a különböző fitneszkütyük és viselhető eszközök, ráadásul az újgenerációs viselhető eszközök már egyre jobban néznek ki, sőt a legújabb fitnesz tracker eszközök már közvetlenül beleszőhetőek a pólókba, nadrágokba vagy éppen zoknikba is. Az okostechnológia térnyerése folytatódik az otthonokban is: szinte minden hálózatba köthető, így a mosógépünk, hűtőgépünk, otthonunk fűtési rendszere, a világítás, a televízió, a zenelejátszó vagy éppen a biztonsági rendszer és a zárak már telefonunkkal is irányíthatóak, illetve használati szokásainkat kitanuló üzemmódban, automatikus működésre is állíthatóak.

A show-ról nem hiányoztak a legújabb televíziók, okostelefonok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök sem. A tavalyi kiállítás keretében bemutatott 4K felbontású tévék már egyre megfizethetőbbé válnak, sőt több gyártó már a 8K felbontást alkalmazza, a képernyők pedig egyre méretesebbek. Telefonok terén pedig az LG flexibilis, „öngyógyító” burkolattal ellátott készüléke durrant a legnagyobbat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Növekszik a használt mobilok száma: veszélyben az adataink?

pén jan 16 , 2015
A használt okostelefonok újraértékesítése lehet a mobilszolgáltatók egyik új piaca, ám ez kockázatokat is rejt. A Blancco arra figyelmeztet, hogy amennyiben nem megfelelően végzik el a forgalomba visszakerülő készülékek törlését, veszélybe kerülhet mindaz a személyes és üzleti adat is, melyet az eszközökön tároltak eredeti tulajdonosaik. „A használt okostelefonok és tabletek […]

Friss, ropogós