Okos Otthon megoldást mutatott be a Panasonic

Panasonic-smart-home-appA Panasonic Okos Otthon rendszert mutatott be, aminek a segítségével egy könnyen kezelhető, megbízható védelmi rendszert építhető ki. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy a lámpákat vagy akár a háztartási eszközöket távolról is működtethessük. Mindezt egyszerűen, egy applikáció segítségével akár mobiltelefonról vagy táblagépről vezérelve is megtehető. A Panasonic új eszköze könnyen és gyorsan üzembe helyezhető, elég egyetlen gombnyomás a használni kívánt tartozékokon és már működnek is, igény esetén pedig a rendszer bővítése is ugyanilyen könnyen elvégezhető. A részegységek hatósugara akár 300 méter, aminek köszönhetően egy egészen nagy otthon minden része ellenőrizhető. Az egyes egységek ultra alacsony energiájú (ULE) vezeték nélküli szabvány segítségével kommunikálnak egymással, így nagyobb biztonságot nyújt, mint az elterjedtebb wifi technológia. A Panasonic rendszere takarékosan működtethető, hiszen a vételáron kívül semmilyen előfizetési díj nem terheli használóját.

A rendszer tartalmaz minden olyan eszközt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy otthonunkat biztonságban tudjuk, így többek között nyitásérzékelőket, mozgásérzékelőket, kamerát, de a csomag igény szerint tovább bővíthető. Az applikáció segítségével automatikus világítás-szabályozásra is alkalmas, valamint „otthoni” és „házon kívüli” módokat konfigurálhatunk. Akár felhúzott redőnyöket szeretne – miközben távol van otthonától a betörők elriasztására – akár értesítést akar kapni arról, hogy gyermekei biztonságban hazaértek az iskolából, az Okos Otthon rendszer hálózatát úgy építheti fel, hogy az összes igényét kielégítse. A rendszer számos újdonságot tartalmaz: például a kamerák (bár csak VGA felbontásúak), de éjjel látó funkcióval rendelkeznek, mikrofont és hangszórót tartalmaznak, tehát két irányú kommunikációra alkalmasak, rögzítik a felvételeket, a beltéri kamera pedig hőmérséklet-érzékelőt is tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezért vásárolunk külföldi webáruházakban

sze aug 24 , 2016
Egy friss kutatás szerint a magyar e-vásárlók 75 százaléka vásárol külföldi webáruházakban és leggyakrabban Kínából (48 százalék), az Egyesült Királyságból (27 százalék), Németországból (18 százalék), vagy az Egyesült Államokból (17 százalék) rendelünk termékeket. A kutatásból továbbá kiderül, hogy a külföldi piacokon történő vásárlási lehetőségek bővülésével átrendeződnek a fogyasztói döntéshozatalt befolyásoló […]
Kiskereskedelem, kosár