Okos GPS-st dob piacra a Mio

mio-gpsEzekben a napokban kerülnek a hazai boltok polcaira a Mio újgenerációs Spirit autós navigációs eszközei, melyek közül a zászlóshajó a 7500 LM modell. A 800 MHz-es processzorral felszerelt eszköz az eddigieknél gyorsabb útvonaltervezést tesz lehetővé. A készülék a Phoenix 1.8 operációs rendszerrel, ötcollos méretű kijelzővel rendelkezik. Az eszköz LearnMe Pro funkciója rögzíti és tárolja a sofőr vezetési stílusára vonatkozó információkat, és ezek figyelembevételével határozza meg az aktuális útvonaltervet. A Mio Spirit 7500 LM navigáció további hasznos intelligens funkciója az IQ Routes technológia, amely folyamatosan valós idejű információkat gyűjt össze az utakról több millió járművezetőtől származó adatok alapján, szintén annak érdekében, hogy a GPS a legideálisabb útvonalat tudja megtervezni.

A Mio navigációja a parkolóhely keresés terhét is leveszi a járművezető válláról: a Parkolási Asszisztens mód segítségével a készülék automatikusan megmutatja a parkolóhelyek listáját, amint a jármű a megadott úti céltól egy kilométeren belüli távolságra ér. A Find my car funkció gyalogosan közlekedve segít abban, hogy a sofőr megtalálja a leparkolt autót. Egy másik nagyon praktikus funkció a Sávasszisztens, ami abban jelent óriási segítséget, hogy kanyarodásnál, vagy autópályán lehajtás előtt a GPS pontosan, 3D-ben megmutatja, hogy a sofőrnek melyik sávot kell választania, hogy a kívánt irányba tudjon továbbhaladni.

A Spirit 7500 LM térképeit a világ egyik legnagyobb fejlesztője, a Tele Atlas biztosítja. A készülékhez élettartamra szóló térképfrissítési szolgáltatás jár: évente maximum négy alkalommal lehet letölteni díjmentesen a legfrissebb térképeket. A készülékre 44 európai ország térképe van előretelepítve, de a Mio világtérkép kínálata lehetővé teszi egy-egy ország térképének rövidebb időre – például nyaralásra, üzleti történő kölcsönzését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.