Okos dolgokat mutatott be a Vodafone

vodafone-smart-summerA dolgok internetére, vagyis az IoT megoldásokra épülő fürdőruhát, gyereksapkát és utazótáskát mutatott be a Vodafone. A „Smart Summer” minta kollekció első elemeit a tervezők hasznos okosságokkal vértezték fel: a bikini, vagy a fürdőnadrág jelez, ha napozás közben az UV sugárzás káros szintet ér el, a sapka figyelmezteti a szülőt, ha a gyermek elkóborol a strandon, az okos utazótáska pedig elveszett poggyászok megkeresésekor lehet hasznos.

A Vodafone „Smart Summer” minta kollekció okos bikinije és fürdőnadrágja beépített UV érzékelőkkel figyeli napkeltétől napnyugtáig az UV-sugárzás mértékét és egy okostelefonos alkalmazás segítségével figyelmeztet, ha már túl sok UV sugarat kaptak az érzékelők és a ruhadarab viselői. A fürdőruhák egy apró, vibráló riasztó egységet is tartalmaznak, amelyet a fejlesztők az övbe, illetve a pántba építettek. Az okos utazótáska beépített Vodafone IoT nyomkövető technológiával rendelkezik és így a poggyász tulajdonosa okostelefonja segítségével tudja megkeresni elveszett csomagját.

A Vodafone „Smart Summer” prototípusai három eltérő nyomkövetési módszert és két kommunikációs technológiát ötvöznek. A kis hatósugarú nyomkövetésre az alacsony energiaigényű Bluetooth technológiát alkalmazzák, és hideg-meleg jelzéssel mutatják meg az okostelefon alkalmazáson keresztül a gyermek sapkájának, vagy a poggyásznak a közelségét. A nagyobb hatósugarú nyomkövetés GPS technológián és a mobilhálózaton alapul és az eszközök ezek használatával jelzik az okostelefonon megjelenő térképen az elkalandozó gyermek sapkájának, vagy az elveszett poggyásznak a pontos helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvannak a legnépszerűbb állami ösztöndíjas szakok

pén júl 29 , 2016
Egyértelmű növekedés figyelhető meg idén a felsőoktatásban a műszaki és az informatikai területre jelentkezők, valamint a felvettek számában is – mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese. Stéger Csilla elmondta: felsőoktatási képzésekre idén öt százalékkal többen jelentkeztek, és 2000 diákkal többet is tudtak felvenni. Az állami ösztöndíjas finanszírozási formában egyértelműen a […]