Okos: a Samsung felvásárolja a HARMAN-t

autoxA Samsung meghatározó szerepre tör az okosautók piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a százmilliárd dollárt.

A Samsung Electronics felvásárolja a Harman International Industries-t. A dél-koreai vállalat 112 dollárt fizet részvényenként, így a teljes tranzakció értéke megközelíti a nyolcmilliárd dollárt. A tranzakció véglegesítése után a Samsung jelentős részt szerez az összekapcsolt technológiák piacán, különösen az autóelektronika terén. Ez a piac 2025-re várhatóan meghaladja a százmilliárd dollárt, így a Samsung számára elsődleges fontosságú.

A HARMAN az okosautó piac vezető szereplője, így okosautókra tervezett megoldásai és hangrendszerei jelenleg több mint harmincmillió járműben megtalálhatók. Abból a hétmilliárd dollár bevételből, amelyet a HARMAN a 2016. szeptember 30-án véget ért 12 hónapos időszakban könyvelt el, 65 százalék az autóiparból származik. A 2016. június 30-án készített jelentés szerint a megrendelési állománya megközelítőleg 24 milliárd dollár volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tizenöt éves az Xbox

sze nov 16 , 2016
Épp tizenöt éve mutatták be az első generációs Xbox-ot az Egyesült Államokban. A termékcsalád azóta is népszerű, megjelenése óta 24 millió példányt adtak el belőle világszerte. A közelmúltban is izgalmas időszakot zárt az Xbox mind a nemzetközi, mind a hazai piacon. Az NPD és a GfK adatai alapján az Xbox One […]