OKFŐ: Hétmilliárd forint it-fejlesztésekre

egészségügy - doktor - OKFŐAz egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ).

A Digitális Megújulás Operatív Program Plusz operatív program keretében megvalósuló projekt célja az egészségügyi adatok hatékonyabb kihasználásának elősegítése, beleértve az adatok felhasználását, a szakrendszeri fejlesztéseket, az irányítási rendszerek kialakítását, valamint az adatvagyon gazdasági, tudományos és ágazati felhasználását támogató informatikai megoldások létrehozását. A közlés szerint a projekt eredményeként 2026. első negyedévére létrejön az egységes és platformfüggetlen, minden intézményben azonos műszaki és gazdasági paraméterekkel működtethető informatikai rendszer, amely egységes szolgáltatásként támogatja a gazdálkodási feladatok végrehajtását az OKFŐ fenntartásában működő intézmények számára. A projekt következő fázisában elkészül az egészségügyi adatvagyon gazdasági, tudományos és ágazati újrafelhasználását és elemzését biztosító informatikai megoldás is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ügyfélkapu regisztrációra kapacitál a NAV

szo máj 4 , 2024
ShareTweetPinShareAz egyszerűbb és kényelmesebb adózás érdekében Ügyfélkapu nyitására hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A tájékoztatásban felidézték, hogy a NAV folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felületek, elektronikus szolgáltatások biztonságos használatához és személyre szabott működéséhez azonosításra van szükség. […]
Ügyfélkapu - KAÜ

És még ez is...