Ofszet alapanyagra nyomtatna? Megoldható

printer-pressA Canon az Océ ImageStream 2400 bemutatásával az 520 mm-es (20,5”) szélességű ofszet és műnyomó papírokon is elérhetővé tette a színes digitális inkjet nyomtatást. Az Océ ImageStream termékcsaládból elsőként az Océ ImageStream 3500 mutatkozott be 2014 októberében. Ez volt a Canon első olyan négyszínes tintasugaras nyomdagépe, amely a hagyományos ofszet/bevonatos papírokra is dolgozni tudott. Ezek a gépek a nagysebességű tintasugaras nyomtatási technológiát használva 1200 dpi-s valós felbontásra képesek. Az újfajta kémiai szerkezetű tintákkal a korábbinál sokkal többféle anyagra lehet nyomtatni, ide értve a mázolt és mázolatlan ofszetpapírokat vagy a kis grammsúlyú papírokat is. Emiatt a nyomdák úgy ötvözhetik az ofszet- és digitális nyomtatási eljárásokat, hogy nem kell hozzá kétféle papírválasztékot tartaniuk, és a hatékonyság sem fog csökkenni.

Az Océ ImageStream 2400 percenként 160 méteres nyomtatási sebességre képes: ez egy perc alatt 2154 darab A/4-es oldal kinyomtatását teszi lehetővé. Az Océ ImageStream 2400 sokféle felhasználásra alkalmas; gyárthatók vele például könyvek, ismertetők, magazinok és katalógusok is. Az ofszetnyomtatás minőségét és érzetét a digitális munkafolyamatok teljesítményével és rugalmasságával kombinálva kisebb példányszámok vagy gyűjtőmunkák, egyedi tartalmak és igény szerint előállított anyagok előállítására is alkalmas — áll a gyártó közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A felhő szinte mindent megold

hét márc 30 , 2015
Felhőmegoldással jelentősen csökkenthetők egy új vállalkozás informatikai költségei – áll a Laurel cégcsoport ügyvezető-tulajdonosának nyilatkozata a társaság közleményében. Bessenyei István e szerint elmondta, hogy egy új cégnek jellemzően eleve milliós értékű informatikai beruházásra van szüksége. Elég csak a szerverre vagy szerverparkra gondolni, vagy az áramköltségre, amely egy komolyabb rendszer esetén havi több […]