Nyomkövetőt kínál a Vodafone

bicikliA Vodafone Magyarország és partnere, a Hargamon Kft. a kerékpáros társadalomnak kínál 2015 tavaszától közösségi nyomkövető alkalmazást. A Velotrack m2m alapú szolgáltatás, amely nemcsak a közösen túrázó családoknak és barátoknak ad plusz információkat, de a kerékpár-nyomkövetésével az esetleges lopások felderítésében is segít. A rendszer működése faék egyszerűségű: a kerékpár vázába épített biciklis feketedoboz GPS koordinátákat küld a szerver parkba, amit kiszolgál egy digitális térképészeten alapuló webportál. Mindehhez kapcsolódik a felhasználó okostelefonján megjelenő mobil applikáció. Ez az úgynevezett biciklis fekete dobozt véglegesen beépítik a vázba, szerves része a kerékpárnak, így nem eltávolítható.

A Velotrack három funkcióval rendelkezik. Egyrészt virtuálisan egy logikai lakatot helyezhetünk a kerékpárra, amikor azt „leparkoltuk”. A beépített giroszkóp jelzést küld, ha elmozdítják a kerékpárt. A felhasználók adatait gyűjtve és elemezve a virtuális lakat bekapcsolásakor arról is kaphatunk információt és figyelmeztetést, mennyire biztonságos a környék, például az elmúlt időszakban történt-e bicikli lopás. A közösségi megosztással a barátok és a család – vagy a jövőben a hatóságok – is valós időben nyomon követhetik, hogy eltulajdonlás után merre járnak a kerékpárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ügyfélszolgálatosoknak annyi

pén nov 7 , 2014
Intelligens ügyfélszolgálati megoldást fejlesztett a WDS, a Xerox innovációs leányvállalata. A WDS Virtuális Megbízott névre keresztelt alkalmazás képes arra, hogy megértse és ellenőrizze az ügyfelek panaszait, majd személyre szabott megoldást javasoljon ezekre. Pont úgy, ahogyan azt napjainkban a vevőszolgálati munkatársak teszik. A Xerox fejlesztőközpontjával, a PARC-kal közös kutatás arra irányult, […]