Nyíregyházán valami van a levegőben: 300 megabit

Kovacs-Ferenc-Nyiregyhaza-polgármesterAz országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás a Magyar Telekom hálózatán. Ez a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb mobilinternet technológia. A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced, amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti. A Magyar Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása jelenleg már az ország lakosságának 97 százaléka számára elérhető (Kültéren. A -szerk- megj.).

“Nyíregyházának számos előnye származott eddig is abból, hogy a Digitális Magyarország megteremtését célzó program első helyszíne lehet. A Magyar Telekommal igazi partneri kapcsolatot sikerült kiépítenünk, a programban meghatározott széles sávú internet hálózat kiépítésén túl is sikeres és gyümölcsöző az együttműködésünk. Az, hogy az LTE-Advanced technológia a főváros után először Nyíregyházán lesz elérhető Magyarországon, egy nagyszerű gesztus a cég részéről és egy újabb előny a nyíregyháziak számára” — jelentette ki Kovács Ferenc, a város polgármestere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Zsarolóvírusok: veszélyben az okostévéd

ked dec 8 , 2015
A számos kényelmi és szórakoztató funkcióval rendelkező okostévék hamar elterjedtek a háztartásokban és a vállalatoknál. Ez remek lehetőségeket kínál az internetes bűnözőknek is. A Symantec szakemberei összegyűjtötték a leggyakoribb módszereket, és tanácsokat amelyekkel felvehetjük a harcot az okostévénkre támadó gonoszokkal. A Symantec munkatársai saját eszközeiken próbálták ki a zsarolóvírusok (ransomware) […]
televízió