Nyíregyházán figyelik az idős embereket

Jeneine-Rubovszky-CsillaNyíregyházán negyven digitális karórát osztottak szét 75 év feletti egyedülálló időseknek, amelyen keresztül orvosaik, gondozóik folyamatosan látják állapotukat – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idősek alapszolgáltatásainak fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán szerda esti műsorában. Rubovszky Csilla kifejtette, hogy eddig három településen tesztelték a karórákat, két esetben mentett életet a program.

A minisztérium által január-februárban végzett országos reprezentatív felmérés alapján elsősorban a magányos és az egészségi kockázattal rendelkező 65 év feletti idősek tartottak igényt a digitális eszközre. A miniszteri biztos megjegyezte: a magányosság Magyarországon, csakúgy mint az Európai Unióban, a hatodik idősügyi kockázat. Elmondta azt is, hogy minden negyedik 65 év feletti elfogadná és használná a készüléket, további 20 százalék pedig akkor, ha orvosa bebizonyítaná, hogy a karóra az egészségügyi problémát időben jelzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kicsi, ám növekvő közösség védi az okos városokat

szo júl 30 , 2016
ShareTweetPinShareCsupán egy év telt el azóta, hogy megindult az Okos Városok Védelme (Securing Smart Cities), non-profit globális kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet, és megoldja az intelligens városok jelenlegi és jövőbeli kiberbiztonsági problémáit. A kezdetek óta a kezdeményezést támogató közösség száma háromszorosára növekedett: a kiberbiztonsági szakértők száma tízről több […]
okosváros

És még ez is...