Nyilvános az OVF árvízi kockázatot jelző interaktív térképe

vizugyi-terkepAkár egy konkrét címre rákeresve bárki ellenőrizheti az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) péntektől elérhető online térképén, hogy a lakhelyét mennyire veszélyezteti az árvíz.

A térkép segítségével könnyen ellenőrizhető, egy adott épületet elönthet-e az ár, mennyire van árvízveszélynek kitéve. Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője azt mondta: az árvízi fejlesztések, töltésépítések önmagukban nem elegendőek a biztonság megteremtéséhez. Szükség van arra is, hogy a lakosság tudja, mit jelent az árvízveszély, hogyan kell ellene védekezni, illetve tudatában legyen annak, hol él, hiszen az árvízi kockázat szempontjából Magyarország a legveszélyeztetettebb ország Európában – tette hozzá. A térkép fejlesztésekor az volt a cél, hogy az egyszerű, átlátható és célratörő legyen, a megjelenített tartalom pedig gyorsan értelmezhető, hiszen a lakosság tájékoztatására készült – közölte az OVF.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kormány megvédi a "magyar google-adót"

hét nov 7 , 2016
Az uniós bírálat ellenére a magyar kormány elkötelezett a reklámadó szabályainak megtartása mellett, és mindent elkövet azért, hogy megvédje azt az “innovatív magyar kezdeményezést”, amellyel a reklámtevékenységet végző világcégektől is beszedhető az állami költségvetést megillető adó — közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. Az EB pénteken hozta nyilvánosságra, hogy […]

És még ez is...