Nyilatkozat: kémprogrammentesek a Huawei telefonok

kemNyilatkozatot adott ki a Huawei: előre telepített kémprogramot találtak a G Data tesztelői Németországban különböző kínai gyártók készülékein (Huawei, Lenovo, Xiaomi). A német sajtóban megjelent, majd itthon is több helyen átvett és közölt hírre a Huawei Technologies Hungary a következőket reagálja:  a G Data vonatkozó tesztjében egyetlen egy Huawei készülék érintett. Ez egy Huawei G510-es típusú mobiltelefon, amelyre egy harmadik fél  – a Huawei tudta nélkül – telepített úgynevezett malware-t, kémprogramot. A Huawei eredeti szoftvere ezt a programot nem tartalmazza. A hivatalos márkakereskedőknél vásárolt eredeti szoftverrel rendelkező készülékek biztonságosak, szintén nem tartalmazzák ezt a programot, miként azt a G Data is említette. A G510-es típusú mobiltelefon egyébként nincs a Huawei magyarországi termékportfóliójában.

A Huawei számára elsődleges a kiberbiztonság és így a felhasználók védelme, ezért mindent megtesz a biztonsági rések kiküszöbölése érdekében. A vállalat forró drótot üzemeltet arra az esetre, ha valaki egyébként bármilyen Huawei termékben biztonsági sebezhetőséget észlel: [email protected], s a Huawei minden – akár az elektronikusan, akár a személyesen érkező – bejelentést kivizsgál és segít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ABB hangvezérelt, intelligens okosotthon-rendszert mutatott be

csü szept 10 , 2015
Az energetika és az automatizálás terén globális piacvezető ABB bemutatta a hanggal vezérelhető okos lakásautomatizálási rendszerét. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a vevők hangalapú paranccsal vezéreljenek hatvannál is több funkciót egy tipikus intelligens otthon környezetét szabályzó alkalmazások teljes tartományában, amely magába foglalja a világítást, a fűtést, árnyékolás vezérlését és […]
okos otthon

Friss, ropogós