Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo

thinkpadCsökkenő árbevétel mellett emelkedett a kínai Lenovo nettó nyeresége a szeptember 30-án véget ért negyedévben.

A számítógép– és mobilkészülék gyártó pénteken honlapján közölte, hogy 157 millió dollár adózott eredményt, részvényarányosan 1,42 cent profitot ért el pénzügyi évének második negyedévében, míg az előző év azonos időszakában 714 millió dollár veszteséget termelt a cég. Az értékesítési árbevétel 11,2 milliárd dollár volt, 12 százalékkal magasabb az előző negyedévinél, de nyolc százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Kínában négy százalékkal, 3,2 milliárd dollárra csökkentek a negyedéves eladások éves összevetésben, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 14 százalék, Észak-Amerikában pedig hét százalék volt a visszaesés mértéke. A Lenovo üzemi eredménye 215 millió dollár lett, míg egy évvel korábban még 784 millió üzemi veszteséget könyvelt el. A cég értékelése szerint stabil teljesítményt nyújtott egy kihívásokkal teli időszakban, amikor a személyi számítógép és a tabletpiac zsugorodott, az okostelefonok és a szerverek piaca pedig csak enyhén bővült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyilvános az OVF árvízi kockázatot jelző interaktív térképe

hét nov 7 , 2016
ShareTweetPinShareAkár egy konkrét címre rákeresve bárki ellenőrizheti az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) péntektől elérhető online térképén, hogy a lakhelyét mennyire veszélyezteti az árvíz. A térkép segítségével könnyen ellenőrizhető, egy adott épületet elönthet-e az ár, mennyire van árvízveszélynek kitéve. Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője azt mondta: az árvízi […]

És még ez is...