Nyakunkon A kvantum hangja rendezvény

kvantumprocesszorA kvantum hangja címmel online eseményt szervez a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) május 12-én, amelyen a téma ismert szakértői tartanak előadásokat.

A QHungary-vel, a Wigner Fizikai Kutatóközponttal és a BME TTK Fizikai Intézetével közösen szervezett, 16 órakor kezdődő eseményen a szakértők azt a kérdést járják körbe, hogy a kvantumszámítógépek megjelenésével vajon eltűnnek-e a Neumann János által lefektetett elvek alapján működő számítógépek. A találkozón Asbóth János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense és a Wigner Fizikai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa a kvantumszámítógépek felépítéséről tart előadást. Zimborás Zoltán, a Wigner Fizikai Kutatóközpontban működő kvantumszámítás és informatika kutatócsoport vezetőjének előadásából az érdeklődők megtudhatják, hogy milyen számítási feladatok azok, amelyek megoldását érdemes lesz majd a középtávon várható hibajavított kvantumszámítógépekkel keresni, illetve hogyan gyorsíthatják a közeljövőben megjelenő kvantumszámítógép-prototípusok a gépi tanulást és más alkalmazásokat.

Az online esemény a Zoom platformon zajlik majd, a részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit ezen az oldalon tehetnek meg az érdeklődők.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MAK: eddig ötvenezren nyitottak értékpapírszámlát online

ked máj 10 , 2022
Meghaladta a félszázezret azon lakossági ügyfelek száma a Magyar Államkincstárban, akik elektronikus úton, a www.magyarország.hu honlapról, saját ügyfélkapus bejelentkezésük segítségével nyitottak értékpapírszámlát – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK). A MAK-nál 2019 júniusa óta van lehetőség elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül értékpapírszámla-nyitásra, amivel 2022. május elejéig már több mint ötvenezren éltek. A […]
Magyar Államkincstár

Friss, ropogós