Nyakunkon a kánikula: “életet” menthet METEORA

meteora-appA kánikula sokakat napozásra csábít, pedig ezzel szó szerint a bőrüket viszik vásárra az esetleges magas UV sugárzás miatt. A káros mértékű sugárzásra, vagy egy hirtelen kialakuló viharra mindeddig nehéz volt a felkészülés, de ha letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) METEORA elnevezésű alkalmazását, amely egy olyan óra, amely egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat. A program a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeivel élve, a cellainformációk alapján határozza meg a készülék helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az OMSZ szerveréről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket.

Az OMSZ rendszeresen kalibrált műszerekkel, folyamatosan méri az UV sugárzás erősségét, illetve szakmailag megalapozott előrejelzést készít Magyarország területére. Amennyiben az UV sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7,5 UV Index értéket legalább az ország területének felén, ebben az esetben az OMSZ UV figyelmeztetést ad ki. A METEORA alkalmazás az UV sugárzással kapcsolatban a veszélyre figyelmeztetés mellett az előrejelzett UV szintet térképen is megjeleníti, kijelzi a leégési időt az egyénileg beállítható bőrtípus, érzékenység alapján.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A BOKITIKI nyerte a katolikus egyetem tenderét

hét júl 25 , 2016
A BOKITIKI Építő, Szerelő, Oktató és Szolgáltató Kft. nyerte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tenderét. A Jog- és Államtudományi Kar, budapesti, Szentkirályi u. 28. szám alatti épületében informatikai vezetékhálózata felújításának folytatására és 670 új végpont létrehozására, valamint az érintett helyiségek kifestésére kiirt pályázatot a nyertes társaság nettó 25 640 256 […]