Nulla bizalom, hogy a digitális átalakulás ne legyen fátum II.

jelszóA digitális átalakulás természetes evolúciós folyamatnak számít a vállalatok körében. A Micro Focus szakértői szerint négy területre érdemes koncentrálni, hogy a digitális átállás minimális kockázattal járjon.

Száz százalékos védelem természetesen nem létezik, de jelentősen csökkenti a kockázatokat, ha a vállalat a nulla bizalom elvét követi. A megközelítés garantálja, hogy a felhasználók csak azután férhetnek hozzá az érzékeny információkhoz, miután ellenőrizték a személyazonosságukat és az érvényes engedélyeket. Ehhez az szükséges, hogy a cégnél erős személyazonosság- és hozzáféréskezelő rendszereket használjanak, amelyek egyszerűen képesek a felhasználónév és jelszó kombinációján túlmutató, fejlett hitelesítési módszereket, például biometrikus azonosítókat és tokeneket is kezelni. Ezek a megoldások a kockázati szinteknek megfelelően követelik meg az autentikációt a felhasználóktól. Például kockázatosnak számít, ha egy üzleti kiküldetésben lévő alkalmazott külföldről, egy hotel wifijéről szeretne bejelentkezni a céges hálózatba a munkaidőn kívül, ezért indokolt, hogy egy sms-ben küldött kóddal is erősítse meg a személyazonosságát. Ugyanakkor a vállalat székhelyéről, munkaidőben bejelentkező felhasználó tevékenysége nem számít kockázatosnak, ezért az ő idejét nem szükséges plusz azonosítási körökkel rabolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Verbán a Xerox Magyarország élén

szo aug 22 , 2020
A Xerox Verbán Jánost nevezte ki a vállalat magyarországi vezérigazgatójává. Az új vezérigazgató 2003-ban csatlakozott a Xeroxhoz, ahol különböző pozíciókat töltött be a hazai leányvállalatnál. Új szerepében Verbán nemcsak vezeti és bővíti a Xerox kulcsfontosságú technológiai üzletágát, de az értékesítési partnercsatornákban és a nagyteljesítményű kereskedelmi nyomtatásban rejlő lehetőségek fejlesztése is […]
Xerox

Friss, ropogós