Novemberben Genfen lesz a távközlési világ szeme

antennaKözel hetvenen vettek részt a rádiótávközlés aktuális kérdéseiről tartott fórumon. A Rádió-távközlési Világértekezlet (WRC-15) előkészítésében résztvevő NMHH-s szakemberek tájékoztatták az érintett piaci szereplők és szakmai szervezetek küldötteit a felkészülés jelenlegi állapotáról, bemutatták az egyes napirendi pontokhoz tartozó vizsgálatok eredményeit, a Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete (CEPT) szintjén kialakított előzetes közös álláspontokat, valamint szabályozásaranyi kérdéseket. A hazánkat is érintő napirendi pontokat párhuzamos szekcióbeszélgetéseken ismerhették meg a résztvevők a mozgószolgálati alkalmazások és PPDR-megvalósítások (közrend- és katasztrófavédelem), valamint a műholdas szolgálatok és szabályozási témakörökben.

A WRC-15 következő ülését Genfben rendezik november 2-27. között. A rádiózás hosszú távú szabályozásáért felelős szakmai szervezet tárgyalja meg a frekvenciasávok felhasználásával kapcsolatos műszaki szabályozási és eljárásrendi kérdéseket, valamint meghatározza a spektrumpolitikai kereteket. A WRC-15 napirendi pontjaihoz kapcsolódó szakmai háttéranyagok és európai közös javaslatok kidolgozása már 2012-ben megkezdődött, és az előző WRC-n (WRC-12) elfogadott napirendi pontok szerinti témakörök tárgyalása már több éve zajlik a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) különböző régióiban.

A WRC-15 kiemelt témái között szerepel a szélessávú alkalmazások spektrumigénye és a mobil, azaz mozgószolgálati célra is alkalmas sávok vizsgálata, a jelenleg műsorszórásra használt 700 MHz-es frekvenciasáv mobil célú felhasználásának kérdése, a PPDR szabályozási kérdései, a nano- és pikoműholdak számának növekedésével felmerülő kérdések, az egységes világidő szabályozása és számos műholdas és tudományos alkalmazást érintő szabályozási kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lassan jön az LG G Flex2 okostelefon

sze márc 4 , 2015
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy megkezdi a várva várt ívelt G Flex2 telefon globális terjesztését. Az Egyesült Államok, Hong Kong, Szingapúr, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság legnagyobb mobilszolgáltatóinak szerencsés ügyfelei az elsők között vásárolhatják meg a G Flex2 okostelefont, míg Észak- és Dél-Amerika, Európa és Ázsia további piacain […]