Nővekszik a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma

Az NMHH gyorsjelentése szerint megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,3 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók 2013. augusztus végén 2,997 millió előfizetést tartottak nyilván. A szolgáltatók előfizetőinek 66,5 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül augusztusban 942 ezerről 954 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 927 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 112 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 31,6 százalékról 31,8 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése minimális emelkedés után, augusztusban 34,7 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 33,5 százalékra csökkent.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,3 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 23,5 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,9 százalék volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a GALAXY Note 3

ked okt 1 , 2013
Persze nem itt, hanem a Vodafone-nál! Hatalmas és a korábbinál is jobb kijelzővel, a továbbfejlesztett S Pen-nel, s mi szem-szájnak ingerenciája megérkezett a Vodafone üzleteibe a Samsung Galaxy Note 3.  A Samsung GALAXY Note 3 az elődjénél kicsit szélesebb – 5,7 hüvelykes – Full HD Super AMOLED kijelzővel rendelkezik, ugyanakkor […]

Friss, ropogós