Nőtt a kínai távközlési szektor bevétele az első hét hónapban

Jelentősen nőtt a kínai távközlési szektor bevétele az idei első hét hónapban – közölte a kínai ipari és informatikai minisztérium. Az iparág összbevétele 872,1 milliárd jüan (134,2 milliárd dollár, 1 jüan 46,30 forint) volt, 8,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. Július végéig Kína három távközlési szolgáltatójának – a China Telecomnak, a China Mobile-nak, és a China Unicomnak – együttesen 1,62 milliárd mobiltelefon-előfizetője volt, 25,21 millióval több a múlt év véginél.

Az ötödik generációs (5G) szolgáltatás felhasználóinak száma július végén 392 millió volt, jelentősen, 193 millióval meghaladta a tavaly év végit. A három szolgáltató növekedést ért el a vezetékes szélessávú internetre előfizetők számát tekintve is, amely július végéig elérte az 514 milliót, nettó 30,19 millióval nőtt az új felhasználók száma a múlt év végéhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brutálisak az iskolakezdés költségei: digitális oktatásra készülnek a családok

ked aug 24 , 2021
Átlagosan 203 ezer forintot költenek a szülők laptopvásárlásra – derül ki az Extreme Digital és az eMAG közös sajtóközleményéből. A szülők készülnek a járvány negyedik hullámára. A közlemény szerint mindkét márka esetében bruttó 203 ezer forintos átlagáron vásároltak notebookot július eleje és augusztus közepe között a vásárlók – az átlagár […]

Friss, ropogós