Microsoft — Nokia üzlet: még nem vagyunk a lejtő alján

1

ballmergatesxA korábbi “pletykáknak” megfelelően bejelentették, hogy a Microsoft megveszi a Nokia mobiltelefon üzletágát, valamint az üzletághoz kapcsolódó licenceket is. A kivásárlás 2014 tavaszára zárulhat le. A Microsoft a 3,79 milliárd eurót fizet az üzletágért és további 1,65 milliárd eurót a licencekért. A Nokia és a Microsoft együttműködése 2011-ben kezdődött, amikor a Nokia bejelentette, hogy innen kezdve Microsoft (Windows Phone) mobilokat gyárt. A most bejelentett üzlet teljes értéke – beleértve a HERE térkép-program négyéves licencelését is eléri a hétmilliárd dollárt  — írja a telefonközpont.

Vélemény: Bukás lesz ebből

A Microsoft minden erőfeszítése ellenére néhány százalékos piaci részesedést tudhat magáénak az okostelefon-piacon (menesztették is a nagy öreget, Ballmert), a Nokia pedig az emlékeiből él, már, ha életnek lehet nevezni a csúcson töltött évek után azt a vergődést, amit a finn társaság már hosszú ideje produkál. Ez a felvásárlás a tipikus példája annak, amikor a vak vezet világtalant. Vagy amikor az osztály szamara súg a másik bukásra álló diáknak. A Microsoft nagyon csúnyán ráfaraghat arra, hogy a mobiltelefóniában próbál az élre törni, ennek egyik jó példája a Windows 8, amelyet a mobil eszközök meghódításra terveztek, de gyakorlatilag a kutyát sem érdekli. Nem nehéz megjósolni, néhány év és néhány milliárd dollár árán fognak csak rádöbbenni Redmondban, hogy valamit nagyon-nagyon nem jól csináltak.

One thought on “Microsoft — Nokia üzlet: még nem vagyunk a lejtő alján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ODFA: forradalmat a közigazgatásban!

sze szept 4 , 2013
  Az amerikai szoftvercégekkel kötött stratégiai megállapodások nemzetbiztonsági veszélyeire hivatkozva a nyílt dokumentumformátum alkalmazását javasolja a miniszterelnöknek írt nyílt levelében az ODFA Magyarország szövetség. A szervezet levelében hangsúlyozza, hogy az Open Document Format (ODF) nyílt dokumentumformátum közigazgatási alkalmazása az alacsonyabb költségek mellett biztonsági előnyökkel is jár, ezért ajánlatos lenne haladéktalanul […]
ZX-81

És még ez is...