NMHH kontra mobilszolgáltatók: A Magyar Telekom korlátlan net csomagjának ügye

A szolgáltatók új típusú tematikus nullás díjszabású csomagokkal jelentek meg a piacon. E csomagok közös jellemzője, hogy a csomagban foglalt meghatározott tematikus tartalmakat, alkalmazásokat mindaddig lehet korlátlanul használni, amíg a csomag adatkerete el nem fogy. Ezt követően a nullás díjszabásba nem sorolt tartalomhoz, alkalmazáshoz hasonlóan a tematikus tartalom is lassításra vagy korlátozásra kerül — áll az NMHH napokba közzétett jelentésében.

A Magyar Telekom egy új, „Korlátlan Net” elnevezésű díjcsomagot tett elérhetővé az előfizetők számára. A csomag a belföldön való korlátlan netezés mellett az EU-ban 15GB adatforgalmat is biztosít. A Korlátlan Net csomag kizárólag személyes felhasználásra vehető igénybe és a díjcsomaghoz tartozó SIM-kártya kizárólag mobiltelefon készülékbe helyezhető be. A szerződéses feltételek alapján szerződésszegésnek minősül, ha a SIM-kártyát az előfizető olyan eszközben használja, amely nem alkalmas mobil hanghívások bonyolítására. Mindezek mellett a szolgáltató a hálózat egységességének, a szolgáltatások biztonságának fenntartására hivatkozva bizonyos forgalomtípusok (p2p, VPN) és használati módok (például a torentezés) esetében a mobilinternet használatát csak a díjcsomag kínált sebességéhez viszonyítva jelentősen csökkentett sebességgel teszi lehetővé. A csomag kapcsán NMHH eljárást indított a hálózatsemlegességi szabályoknak (az EU Rendelet 3. cikk (3) bekezdése, illetve 3. cikk (2) bekezdése) való megfelelősége tárgyában. A vizsgálat folyamatban van, döntést az ügyben az NMHH még nem hozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SysAdminDay: óda a rendszergazdához

pén júl 27 , 2018
Ma épp egy híján huszadszor “ünneplik” világszerte a rendszergazdákat. Ezen a különleges nemzetközi napon egy ismeretlen költő ódájával köszöntjük a rendszergazdákat. Óda a rendszergazdához Abban a pillanatban éj és nap között, mikor a rendszer söröspalackon veti köreit, s végre a szerver is megpihen, delíriumos démonok futásideje fújtat részegen s a […]

Friss, ropogós