NMHH: kezdődik a 900 és az 1800 MHz-es frekvenciasávok értékesítése

AntennaA piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án véglegesítette és közzétette a 900 megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró mobil frekvenciahasználati jogosultságok árverésének részleteit tartalmazó végleges dokumentációt – közölte az NMHH. A hírközlési hatóság több ponton is módosította a két frekvenciasáv értékesítési folyamatát rögzítő dokumentumot, miután feldolgozta a piaci szereplők szeptember 29-i szakmai konzultáción elhangzott kérdéseit, észrevételeit. Az október 16-i közzététellel hivatalból megindult az árverési eljárás, amelyben a jelenleg mobilszolgáltatásokra használt frekvenciarészekre lehet licitálni.

Az NMHH tájékoztatása szerint a módosítások nem hoznak lényegi változást az értékesítés menetében és szabályaiban, leginkább a tervezetben már leírtakat pontosítják. A módosítások közül kiemelik az árverésen való személyi, részvételi feltételeket érintő változásokat: a hírközlési hatóság többek között pontosította a jelentkezők hálózatüzemeltetési tapasztalataira vonatkozó előírásokat, és törölte a személyes adatok kezelésével kapcsolatos kritériumot. Lényeges még, hogy az NMHH három héttel meghosszabbította a teljes árverési díj kifizetésének határidejét. November 10-én délután lehet majd beadni a jelentkezéseket az árverésre az NMHH-hoz. Ezeket a hírközlési hatóság közjegyző jelenlétében bontja fel, majd alaki érvényességüket vizsgálja meg, és ha szükséges, hiánypótlást rendel el. Az alakilag megfelelő jelentkezést benyújtó, árverési nyilvántartásba vett résztvevők listáját az NMHH várhatóan decemberben, a nyilvántartásba vétel napján teszi közzé honlapján. A licitálásra 2021 elején kerülhet sor, amit – gyakorlásként – egy próbaárverés is megelőz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkezett a OnePlus 8T csúcskategóriás okostelefon

ked okt 20 , 2020
A OnePlus bemutatta új csúcskategóriás okostelefonját, a OnePlus 8T-t. A 8-as sorozat új tagja 120 Hz-es Fluid AMOLED kijelzővel és a OnePlus eddigi leggyorsabb töltési megoldásával, a Warp Charge 65-tel érkezik. A Warp Charge 65 egy teljes napra elég üzemidőt biztosít mindössze 15 perc töltéssel. Az új megoldásnak köszönhetően a […]
Oneplus 8T