NMHH: díjcsomag-változtatásban kiemelkedőt alkotott a Vodafone

Egyre inkább megéri internetes adattartalmat fogyasztani, tekintve, hogy a hírközlési szolgáltatók a megelőző évekhez képest több adattartalmat nyújtanak díjcsomagban foglalt forgalom, opciók vagy akciók keretében, akár változatlan árért is — derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-ot vizsgáló, a hírközlési szektorra vonatkozó elemzéséből.

Az összegzésből kiderült, hogy a szolgáltatások kínálatában a legjelentősebb változtatások többségét egyetlen szolgáltató, a Vodafone vitte végbe, a szolgáltatóhoz kötődik a 2016-ban bevezetett 71 telefon- és internet-díjcsomag háromnegyede, több szolgáltatást pedig elsőként vezetett be a vállalat. A Telenor a mobilhangajánlatainak összetételét alakította át, a Magyar Telekom pedig új internetcsomagokat dobott piacra, és régi mobiltelefon-csomagokat vont ki az értékesítésből. Az Invitel vezetékes telefon- és internetkínálatának palettáját rendezte át, a UPC viszont nem változtatott szolgáltatási portfólióján.

Az NMHH vizsgálata alapján tavaly – az egységes Eurotarifáról a Szabályozott Európai Roamingtarifára történő áttérés eredményeként – az előfizethető mobiltelefon-díjcsomagok döntő többségénél csökkentek a roamingpercdíjak, az áresés azonban mégsem hatott jelentősen az ágazati árszínvonalra, mivel a hazai telefonálási szerkezetben csekély a roaming részaránya. Kártyás előfizetésnél havonta csupán egy, havidíjas csomaghasználatnál öt perc az átlag. A roamingdíj-csökkenésen kívül két vezetékes szolgáltató változtatott telefonos tarifáin. Az Invitel egyetlen díjcsomagjának különböző feltételű havidíjait módosította, a UPC pedig két tarifacsomagjának havi előfizetési díját csökkentette. A többi szolgáltatás – mobiltelefon, internet – listaára nem változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A DESI nem tükrözi a múlt év csodás digitális eredményeit

csü márc 9 , 2017
Mostanra már elavult, 2015-ös, esetenként régebbi adatok alapján készült a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét értékelő legfrissebb DESI (Digital Economy and Society Index), így nem tükrözi az elmúlt esztendő közpolitikai, szabályozási és fejlesztéspolitikai eredményeit – állítja a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal kapcsolatban, hogy Magyarország egy helyet rontott az uniós országok rangsorában. […]
internet