NMHH: 4iG 4G lefedettségben Magyarország világszinten élen jár

Lapsánszky András NMHHMagyarország 4G lefedettségben világszinten élen jár – hangsúlyozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökhelyettese egy konferencián.

Lapsánszky András a Széchenyi István Egyetem távközlési tanszéke és az NMHH által 14. alkalommal megrendezett szakmai szimpóziumon elmondta, hogy az NMHH innovatív módon próbál „előre menni az időben és megsejteni a jövőt”, hogy melyik technológia válik be, amelyhez aztán a frekvenciákkal kapcsolatos gazdálkodást igazítja. Ennek egyik állomása volt, amikor a 3G hálózat és eszközök kivezetésére tettek javaslatot – mondta, hozzátéve, hogy ez megadta a lehetőséget arra, hogy a negyedik és ötödik generációs mobilhálózatokban és számos újgenerációs hálózatban megnyíljon az út a szélesebb spektrumú alkalmazások előtt.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy a frekvenciák területén az ötödik generációs hálózatok markáns elemét képezik a jelenlegi hírközlés kihívásainak, mert még nem lehet tudni, hogy ez mekkora siker lesz a hírközlés piacán. A hatóság így ennek megfelelően figyeli a folyamatot és igazítja az újabb frekvenciatendereket, illetve az ezzel kapcsolatos gondolkodást. Hozzátette, hogy az azonosítóknál ugyanez a kihívás, mert óriási igény van a hírközlési szolgáltatásokra. Ez globális kihívás, ami a hírközlés fogyasztása, főleg az adatfogyasztás és óriásadat forgalom fogyasztás iránt jelenik meg a világban. Erre a kihívásra globálisan kell reagálni.

Kiemelte, hogy ebben az Európai Unió próbál élen járni, egységes szabályozási keretet biztosítani, haladva azzal a világban zajló versennyel, ami a régiók között zajlik. Lapsánszky beszélt arról is, hogy a hírközlési versenykörnyezetben olyan szabályozási igények is felmerülnek, amelyek korábban nem. Példaként említette a fogyasztóvédelmet, a digitális szolgáltatások vagy az óriásplatformok megjelenését. Ezekre uniós szinten kell szabályozást hozni – mondta. Az NMHH elnökhelyettese komoly kihívásnak nevezte a mesterséges intelligenciát. Kitért arra is, hogy a távközlés területén a globális együttműködésnek nagy szerepe van abban, hogy a terület fejlődjön.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Légy észnél, ha ismert orvosok nevével hirdetnek csodaszereket

vas máj 21 , 2023
Ismert orvosok nevével élnek vissza és hirdetnek gyógyhatásúnak mondott szereket alulfejlett erkölcsökkel rendelkező ismeretlenek vásárlásra és fogyasztásra buzdítva az embereket. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közleménye szerint a szolgálat vizsgálatot folytat olyan ügyekben, amelyekben ismert orvosok nevével visszaélve olyan szereket hirdetnek, melyek Magyarországon hivatalosan nem engedélyezettek. Például Kincses Gyulával, a […]
gyógyszer pirula

És még ez is...