NKI: óvakodj a Facebooktól!

facebook-bugA Facebook online chat, és Messenger alkalmazásának magas kockázati besorolású sérülékenysége vált ismertté, melyet kihasználva a támadó megváltoztathatja a beszélgetés adatait – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI). Mint kifejtették: mivel egyre több ember a személyes, és üzleti kommunikációját is itt intézi, a sérülékenységet különösen szerteágazó módon használhatja ki a támadó.

A sérülékenységgel visszaélve módosítani, vagy törölni lehet a küldött üzeneteket, fotókat, fájlokat, és minden adatot amit elküldenek. Ezen felül a támadó módosíthatja az előzményeket vagy jogi következményekkel járó üzeneteket törölhet, így bűncselekmények nyomatit tüntetheti el, továbbá egy link vagy fájl módosításával ráveheti a felhasználót, hogy kártékony kódot telepítsen az eszközére. A sérülékenységet kiküszöbölő frissítés már letölthető – tette hozzá az NKI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kihangosított mobiltelefon is veszélyes

csü jún 9 , 2016
A kihangosított mobiltelefon ugyanúgy elvonhatja a sofőr figyelmét, mintha egy kézben tartott készülékbe beszélne – állapították meg szakemberek. Az angliai Sussex-i Egyetem kutatóinak tanulmánya húsz férfi és negyven női önkéntes bevonásával készült, akiket autószimulátorokba ültettek – írta a BBC News. A résztvevők egy csoportja zavartalanul “vezethetett”, míg a másik két […]

És még ez is...