NJSZT: mindenkit be kell vonni az információs társadalomba!

AlfoldiIstvanSikeres 2014-es évet zárt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A szövetség nyolcadik alkalommal rendezte meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát „Okosodjunk okosan” címmel. Az NJSZT tavaly is kiemelt figyelmet fordított a tehetséggondozásra, megrendezték a már hagyománnyá nemesedett Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyt, a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyt, a Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt, és a Nemzetközi Diákolimpiák Válogatóversenyét is. Sokezres látóközönség és egy sikeres nemzetközi konferencia bizonyította az európai színvonalú interaktív Informatika Történeti Kiállítás két évvel ezelőtti, saját finanszírozásban való létrehozásának fontosságát.

Az NJSZT egyik fő célja – az infokommunikációs szakma művelése és képviselete valamint a tehetséggondozás mellett – az, hogy minél rövidebb időn belül mindenki teljes értékű tagja lehessen az információs társadalomnak: azaz a számítógép és a világháló használatának lehetősége és képessége mindenki rendelkezésére álljon – jelentette ki Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója. A szakember szerint ma már az internet, az informatikai eszközök használatának ugyanolyan természetesnek kell lennie, mint korábban az írás-olvasás – nemtől és kortól függetlenül: aki nem rendelkezik ezzel a képességgel, az nagy hátrányban van. Az igazgató szerint mindenkit be kell vonni az információs társadalomba, ennek hiánya ugyanis a közösségtől való teljes leszakadást eredményezheti. A digitális írástudatlanság felszámolásában az államnak óriási felelőssége van, ezt igazolja a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia 2014-2020 Digitális kompetenciák pillére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mégtovább ingyenes a Magyar Telekomnál az Evernote

sze jan 14 , 2015
A Magyar Telekom és az Evernote kiterjesztett partneri együttműködésének köszönhetően a népszerű jegyzetelő alkalmazás prémium funkciói mostantól hat hónap helyett egy évig lesznek díjmentesen elérhetőek az arra újonnan regisztrált Magyar Telekom belföldi mobil előfizetők számára. A már korábban regisztrált felhasználók számára pedig újabb hat hónappal meghosszabbítják az eddigi hat hónapos […]
okostelefon

Friss, ropogós