NJSZT: két elismerés egycsapásra

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) a digitális készségfejlesztésért: két komplex oktatási anyaguk a Legjobb Gyakorlat (Best Practice)-díját nyerte.

A díjakat négy kategóriában adta ki a nemzetközi ICDL közösség, amely az európai, azaz ECDL-országokon túl az összes földrész országát magában foglalja, a szervezetekben több mint száz ország szervezetei képviseltetik magukat. Ebben a mezőnyben NJSZT volt az egyetlen ország, amely két kategóriában is Best Practice-díjat nyert: az Interaktívan, Kreatívan Taníthatnak (IKT) pedagógusoknak az oktatás, míg az it-biztonság a társadalmi felelősség kategóriájában. Az egyesület által kifejlesztett IKT pedagógusoknak modul a nem informatika szakos pedagógusok számára ad olyan módszertani tudást, amely a digitális bennszülöttek között, a modern oktatásban kulcsfontosságú. Az NJSZT a társadalom iránti elkötelezettség jegyében ingyenes tananyagot biztosít, amely bárki számára hozzáférhető. Az IKT pedagógusoknak modult a világon elsőként Magyarországon vezették be – de ma már nemzetközi mintaként szolgál. Az IT biztonság modul – amelyhez szintén akár a modul elvégzésétől függetlenül is hasznos, ingyenes tankönyvet jelentetett meg az NJSZT a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel közösen – olyan problémákra irányítja rá a figyelmet, mint az internetes zaklatás és az adatlopások, ezzel pedig a felhasználói tudatosság növelését segíti radikális módon az évenként frissíteni kívánt tananyag. A téma fontosságát jelzi, hogy a modulhoz megjelent tankönyvet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is ajánlott munkaként hasznosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Redneau szerint a konszolidáció erősíti a versenyt

vas máj 13 , 2018
A napokban bejelentett tranzakcióról – miszerint a brit Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég magyar, német, cseh, és román leányvállalatait, így a UPC Magyarországot is – Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója azt mondta: mindez kedvező versenyhelyzetet teremt, ennek előnyei […]

Friss, ropogós