Nincs mese, elindult az NMHH készülékcsere-programja

Elindult a készülékcsere-programÖtmilliárdos keretből elindult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülék-csere programja – közölte a hatóság.

Mint írták, az elsőrangú hazai 4G-hálózatok és az ezeket kihasználó okostelefonok széles körű terjedése miatt a hazai távközlési szolgáltatók várhatóan 2023-ra lekapcsolják a 3G-mobilhálózatot, és emiatt számos régebbi készüléktípuson elérhetetlenné válik a mobilnet. Az átállást az NMHH készülékcsere-támogatási programmal segíti: a használatban lévő 3G-képes készülékek minimum 4G-képes telefonra való cseréjét bruttó húszezer ezer forinttal támogatja maximum bruttó 120 ezer forintos készülék vásárlása esetén. Május 9. után a 2G-s készülékek cseréjére is lehetőség lesz. Aki személyesen nem tudja elintézni a készülékcserét, meghatalmazást adhat bármely ismerősének, családtagjának vagy akit segítőjének elfogad, a szükséges formanyomtatvány a netrefel.hu weboldalról vagy a programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség pályázati oldaláról, a mobilcsere.nffku.hu oldalról is letölthető.

Felhívták a figyelmet arra: mivel a régi készülékeket le kell adni a biztonságos és környezettudatos megsemmisítés érdekében, fontos a régi telefon felkészítése, a telefon személyes adatainak – mint a névtár, fényképek, jegyzetek – lementése, a SIM-kártya, és ha van, az SD-kártya eltávolítása. Erről részletes, készüléktípusokra bontott útmutató olvasható a netrefel.hu-n. Közölték azt is, az NMHH hétfőn induló mobilkészülékcsere-támogatási programja július 17-ig vagy a keret kimerüléséig tart. A hírközlési hatóság kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért indította el a programot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben. A program kivitelezését a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. valósítja meg. Az ötmilliárdos keretből negyedmillió használatban lévő 3- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas minimum 4G-képes készülékre.

Vári Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese
Nem tudom megfigyelték-e, de minden munkahelyen, minden társaságban akad egy, magát mindenkinél okosabbnak hívő észlény, aki azt gondolja, hogy ő még csak véletlenül sem fertőzhet meg senkit, hiszen tőle még a lappangási idő is visszaretten. A kinagyított képünkön Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese látható, amint maszkkal védi a tokáját. (A -szerk- megjegyzése.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dinoszauruszevő krokodilt találtak

ked febr 15 , 2022
Egy új krétakori krokodilfajt azonosítottak Ausztráliában. A tudósoknak azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a krokodil utolsó vacsorája egy fiatal dinoszaurusz volt. Az új krokodilfaj, a Confractosuchus sauroktonos példányának megkövesedett csontjait 2010-ben fedezték fel Queenslandben, az úgynevezett Winton-formáció közelében. A leletet egy körülbelül 95 millió éves geológiai kőzetrétegből sikerült kiásni. A […]
Confractosuchus sauroktonos

Friss, ropogós