Nincs mese, az államé lesz a WELT 2000

forintA kormány a WELT 2000 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. többségi üzletrészének a Miniszterelnökség által – a magyar állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízása és meghatalmazása alapján – történő megvásárlását közérdekből, nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti – az erről szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A nemzetstratégiai jelentőséget azzal indokolja a rendelet, hogy az állam fejlesztéspolitikai céljainak megvalósítása kizárólag ezen feladatok ellátásához nélkülözhetetlen informatikai rendszerek folyamatos és zavartalan működőképességének biztosításával érhető el.

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkáraként márciusban azt közölte, hogy március elsejétől már az állam a WELT 2000 Kft. tulajdonosa. A vételár kevesebb mint az egy évre vonatkozó fejlesztési költség, amit eddig az állam fizetett. Évente több mint egymilliárd forintot fordított az állam az informatikai rendszer folyamatos fejlesztéseire – közölte. Csepreghy akkor emlékeztetett: a kormány 2013 második felében azt a döntést hozta, hogy az európai uniós és a hazai fejlesztési pénzek kiosztásában minden olyan tevékenységet, ami a 2007 óta felépült fejlesztési rendszerben kiszervezésben működött – akár a pályázatok kiértékeléséről, akár az informatikai rendszer működtetéséről van szó – a közszférán belül fogja tartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Microsoft: az elbocsátott magyar dolgozók harmadának még nincs munkája

hét nov 17 , 2014
Rossz hír, hogy a Microsoft november végén bezáró komáromi gyárából elbocsátott 1149 magyar munkavállaló harmada még nem tudott elhelyezkedni, a jó hír, hogy a kétharmaduk már igen. Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a kormány négy közvetlen támogatási és szolgáltatási elemből álló csomagot kínált a […]

Friss, ropogós