Nincs akadálya az INNObyte felvásárlásának

4iGA 4iG Nyrt. megszerezte az INNObyte Zrt. többségi, hetven százalékos tulajdonjogát, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárult a tranzakcióhoz.

A 4iG szeptemberben tett kötelező vételi ajánlatot az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, amelyet a cég tulajdonosai elfogadtak. Az akvizícióval a 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak bővítése volt. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a tőkepiaci társaság a Fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és a blockchain területén piacát bővítse.

Az INNObyte szoftverfejlesztő vállalatcsoport társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig a 447 millió forintot. A 2014-ben budapesti székhellyel és pécsi fiókteleppel alapított társaság és leányvállalata csaknem kétszáz embert foglalkoztat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Q3: nem szépek az SAP számai

sze okt 28 , 2020
Az SAP felhős üzletágának 2019 hasonló időszakához képest 11 százalékos növekedése sem volt képes ellensúlyozni a többi üzletág harmatos teljesítményét. A 2020. szeptember 30-ával zárult időszakban a teljes nettó bevétel 6,535, míg a múlt év azonos időszakában 6,79 milliárd euró volt. Az operatív profit a tavalyi 1,68 milliárd euróval után […]

És még ez is...