Nikon: nincs többé szakadék ember és természet között… Áááááá…

A Nikon európai nagykövete, a vad- és természetfotós Vincent Munier ambiciózus küldetést vitt véghez, hogy megörökítse az utókor számára Tibet legveszélyeztetettebb vadvilágát.

Munier – azzal a feltett szándékkal, hogy fényképeket készítsen erről a viszonylag ismeretlen és felderítetlen vidékről – szédítő magasságokban, fagypont alatti hőmérsékleti viszonyok között és zord terepeken utazott mindössze egy sátor, némi meleg holmi, valamint a Nikon D5 és D500-as fényképezőgépei és NIKKOR objektívei társaságában. Számos állatfajt sikerült lencsevégre kapnia, köztük a vadjakot, a tibeti gazellát és antilopot, a tibeti rókát és a pusztai macskát, Munier elsődleges célkitűzése mégis a hírhedten félénk és visszahúzódó hópárduc megörökítése volt, amely az éghajlatváltozás következtében mára veszélyeztetett faj, és a kihalás árnyékában él.

A szabadon élő hópárducok száma vélhetően legalább húsz százalékkal csökkent két évtized leforgása alatt. Nem elég, hogy már így is a veszélyeztetett fajok közé tartozik, a természetvédők aggodalma tovább fokozódott a hópárduc jövőjét illetően, miután láttak egy nemrég készült felvételt közönséges párducokról, amelyek a hópárducokkal közös élőhelyen osztoznak a Tibeti-fennsíkon. Munier háromszor is járt Tibetben, mire először keresztezte az útját egy hópárduc. Rejtőszínük és óvatos természetük teszi őket igazán észrevehetetlenné és fellelhetetlenné. Azon a bizonyos harmadik úton Munier-nek sikerült két napon át egy anyapárduc és kölyke szoros közelében maradnia, és közben megörökíteni, amint együtt vadásznak.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitalizáció: keresik az utat a bankok

pén szept 8 , 2017
Az okostelefon és a digitális szolgáltatások egyre fontosabbá válnak a bankok üzleti ügyfeleinél is – derült ki az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felméréséből. A digitalizáció miatt a megkérdezettek kétharmada tervezi a terjedelmes termék- és szolgáltatás-portfólió szűkítését. Ennek az az oka, hogy minél többen használják virtuális bankfiókként az […]