NI: RobotozNI klassz

Abraham-LaszloValamennyi debreceni általános iskola, összesen 15 millió forint értékben három-három robotika készletet kapott a National Instruments debreceni leányvállalatától.

„Óriási az igény a műszaki értelmiségre, egyre több mérnökre lenne szükség az országban, viszont az egyetemek műszaki karaira kellő létszámban nem jelentkeznek fiatalok. A hiány csökkentése érdekében a gyerekeket minél előbb meg kell szólítani ahhoz, hogy a műszaki pályát megszeressék és elinduljanak rajta” — hangsúlyozta Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. Ezt a célt szolgálja ez az adomány is, amely tovább erősíti a 2009 óta működő NI Mentor Programot.

Pappné Gyulai Katalin, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Debreceni Tankerület Igazgatója szerint ez az adomány szerethetőbbé teszi a természettudományok tanulását, a gyerekek játszva sajátítják el a fizika, az informatika, a matematika alapismereteit. Kiemelte, hogy eddig mintegy háromszáz debreceni diák vett részt az NI mentorprogramjában a Klik által működtetett iskolákban, a mostani adomány viszont ötezer diáknak teszi lehetővé, hogy bekapcsolódjon a programba. A tankerület ennek érdekében minden iskolából egy-egy tanárnak biztosítja, hogy robotikai felkészítő képzésen vegyen részt – hangsúlyozta az igazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Deutsch: Magyarország legyen az elítben

ked nov 15 , 2016
A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon – jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás elmondta, el kell érni, hogy a hálózati […]