NGM: a hatósági ár jó

matematikaAz online pénztárgépek adatforgalmára meghirdetett hatósági ár alacsonyabb a piacinál.

A szaktárca közleménye szerint a december 30-án a Magyar Közlönyben kihirdetett adatszolgáltatási hatósági ár – havonta 1500 forint a kiskasszáknál és 2500 forint a pc gépeknél – alacsonyabb, mint a piacon kialakult ár, tehát összességében csökkennek a vállalkozók terhei – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). (Nem, nem csökkentek a terhek, hanem minimum 1500, vagy 2500 forinttal nőttek. A -szerk. megj.). Annak ellenére alacsonyabb a hatósági ár, hogy itt nemcsak hagyományos adatátvitelről van szó. A mobilinternet csak egy eleme a komplex szolgáltatáscsomagnak, ezért félrevezető a hatósági árakat a megszokott mobilinternetes árakhoz hasonlítani – áll a közleményben.

A hatósági ár bevezetésével megszűnik a pénztárgép-üzemeltetők kiszolgáltatottsága a szolgáltatóknak, mert így mindenki fix díjat fizet – vagy 1500 vagy 2500 forintot – tették hozzá. A jogszabály kifejezetten tiltja, hogy a szolgáltatók bármi másért díjat számítsanak fel. A díjak bármekkora adatforgalomra fedezetet nyújtanak, aminek azért van jelentősége, mert a rendszer indulásakor nyilvánvalóan sok szoftverfrissítésre, eseti adatszolgáltatásra kell számítani, azaz az új gépek első éve jelentősebb adatforgalommal jár, mint a későbbi működtetés – tájékoztatott az NGM. A hatósági árat az NGM minden évben felülvizsgálja, és a tényleges működési tapasztalatok alapján módosíthatja – fejeződik be a tárca közleménye.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Függőséget okozhat a Facebook

pén jan 3 , 2014
Az Aegondirekt.hu kutatásban megkérdezett 31 185 fő közül minden harmadik – a 19-29 éveseknek pedig 41,9 százaléka – válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy érezte-e már dühösnek vagy feszültnek magát azért, mert valami miatt nem tudott hozzáférni a facebook-profiljához. Ez lehet a függőség egyik jele, amely a kutatás szerint inkább […]
Facebook

És még ez is...