New Yorkban és Arlingtonban lesznek az Amazon internetes áruház új központjai

New Yorkban és Arlingtonban lesznek az Amazon internetes áruház új központjai, a két város óriási anyagi támogatást ad a nagyvállalatnak.

Az Amazon bejelentette: 12 hónapig tartó válogatás és mérlegelés után meghozta a végleges döntést, és Seattle után New York Queens negyedében és a Washington melletti, de már Virginia államhoz tartozó Arlingtonban hozza létre újabb központját. A vállalat vezetőségének érvelése szerint azért két helyen alakítják ki az új központokat, hogy így kíméljenek meg egyetlen várost attól, hogy mintegy 50 ezer alkalmazottat kelljen befogadnia. New York és Arlington mellett még 236 amerikai város ajánlotta fel, hogy az Amazon ott rendezze be újabb központját. A cég évi 100 ezer dolláros fizetést kínálva, nagy számban kíván felvenni számítógépes szakembereket és mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatókat, és már 2019-ben szeretné megnyitni az első irodákat.

A beruházás ötmilliárd dollárba kerül majd, de New York – részben adókedvezmény formájában, részben munkahelyteremtésre közvetlenül adott összegekkel – mintegy 1,5 milliárd dollárral, New York állam pedig további 325 millió dollár vissza nem térítendő támogatással segíti a beruházást. Az állam munkahelyenként 48 ezer dollárral támogatja majd az internetes áruházat. A virginiai Arlington szintén 573 millió dollár ígéretével ösztönözte az Amazont, hogy ott telepedjen meg. Az óriásvállalat bejelentette, hogy a Tennessee államban lévő Nashville-ben ötezer munkahelyet teremtő technológiai központot is létrehoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Durva bővülés várható a logisztikai robotok alkalmazásában

ked nov 27 , 2018
A Mobile Industrial Robots (MIR) jelentős bővülésre számít a logisztikai robotok alkalmazásában, amit az automatizálás sokoldalú alkalmazhatóságával magyaráznak. Az autonóm mobil robotokat gyártó vállalat keddi közleménye idézi a MIR vezérigazgatóját, aki a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IRF) idei jelentésének előszavában kiemelte a logisztikai robotok együttműködő, önálló tájékozódását. Az ilyen rendszerek biztonságosan […]

És még ez is...