NetIQ Access Review: biztonságban a szervek jogosultságai

biztonsagNincs mese, nincs kifogás, nyafogás: itt a NetIQ Access Review 1.0. A megoldás a személyazonosság-kezelési megoldások képességeit kiegészítve lehetővé teszi a hozzáférések felülvizsgálatát és hitelesítését. A termék segítségével az informatikai szakemberek bármikor megvizsgálhatják a jogosultságokat, valamint ellenőrizhetik, hogy a jóváhagyott és a ténylegesen érvényben lévő hozzáférések megegyeznek-e. A vállalatok így biztosíthatják, hogy minden alkalmazott csak olyan adatokhoz és alkalmazásokhoz férjen hozzá, amelyekre valóban szüksége van a napi munka során.

A jogi és compliance szabályozások, például az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013 évi L. törvény, valamint a HIPAA, a Sarbanes-Oxley és a PCI előírják, hogy a felhasználóknak a munkakörüknek megfelelő hozzáférésekkel kell rendelkezniük a vállalat informatikai rendszereiben, és ezzel kapcsolatban rendszeres ellenőrzéseket kell végezni. A szervezetek ezt úgy tudják biztosítani, ha rendszeresen felülvizsgálják a jogosultságokat. Az ellenőrzésekkel ugyanakkor nem csupán a kapcsolódó követelmények betartását biztosíthatják, hanem a biztonságot is növelik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a beépített hackerek kora

ked júl 8 , 2014
A Samsung friss felmérése szerint az európai irodisták nagy része egyáltalán nincs tisztában a hordozható készülékek és az it-biztonság közötti összefüggésekkel. A megkérdezettek 29 százaléka használja úgy saját készülékét, hogy nem tudja, vagy nem érdekli, hogy mik az arra vonatkozó céges előírások. A spanyol dolgozók 39 százaléka használja leginkább ilyen […]
hacker

Friss, ropogós