Netflix: 200 millió előfizető nem tévedhet

NetflixA Netflix előfizetőinek száma 2020 utolsó negyedévében több mint 8,5 millióval nőtt, s így már 200 millió fölött jár. A streamingszolgáltató csak hatmillió új előfizetővel számolt az utolsó negyedévben, de a pandémia miatt 8,51 millió felhasználó rendelte meg újonnan a szolgáltatást. A Variety.com cikke szerint az elmúlt év végére ezzel már globálisan 203,7 millióra nőtt a Netflix-előfizetők száma. 2020-ban a streamingcég saját korábbi rekordját is megdöntötte, mikor egyetlen év alatt 36,6 millió előfizetővel gyarapodott. A korábbi rekordévet 2018-ban zárta 28,6 millió új előfizetővel. A Netflix negyedik negyedéves bevételét is közzétette, ami 6,64 milliárd dollár (~2000 milliárd forint) volt.
lőfizető háztartásában néztek.

A Netflix riválisai között szerepel a Disney Plus, a Hulu, az HBO Max, a Peacock, a Discovery Plus, a Paramount Plus és az Amazon Prime Video. A Disneynek 131,4 millió előfizetője van világszerte, ebből a Disney Plus 86,8 millió előfizetővel rendelkezik, a Hulu 38,8 millióval, a sportműsorokat sugárzó ESPN+ pedig 11,5 millióval. A Netflix a részvényeseinek küldött levelében azt vállalta, hogy olyan tartalmat szolgáltat, amivel továbbra is meg tudja őrizni vezető helyét a streamingszolgáltatók versenyében. Reed Hastings, a Netflix egyik vezérigazgatója szerint a vállalatnak még nagyon nagy tere van a növekedésre. Az Egyesült Államokban, ahol a háztartások mintegy hatvan százalékában vannak jelen, a Netflix még mindig nem éri el a teljes tévénézési idő tíz százalékát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gigászok működnek együtt a közjóért

pén jan 22 , 2021
Az ITM nevében Palkovics László miniszter, az MNB részéről Matolcsy György elnök, a GVH képviseletében pedig Rigó Csaba Balázs elnök írta alá Budapesten a három intézmény kibővített megállapodását a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – például a megtévesztő vagy agresszív értékesítés – elleni összehangolt és hatékony együttműködésről. A fogyasztókkal szembeni […]
taps

És még ez is...